Makrillsallad
Den här feta makrillsalladen är riktigt bra sommarmat. Rökt makrill med massor av finhackade godsaker och majonnäs smakar extra gott efter en dag på stranden.

Antal: 4-6 portioner
- Energi: 592 kcal
- Protein: 24 gram/portion
- Fett: 54 gram/portion
- Kolhydrater: 3 gram/portion
Ingredienser
- 2 rökta makrillar eller rökt strömming (350-400 g)
- 4 kokta ägg
- 1 rödlök, finhackad
- 1 knippe gräslök
- 6 dl soltorkade tomater
- 2 dl majonnäs
Gör så här
Rensa makrillen och skär filéerna i små bitar. Hacka övriga ingredienser fint och lägg alltihop i en skål.
Tillsätt majonnäs och makrill och blanda väl. Om du inte gillar rökt fisk går det är bra att använda tonfisk i olivolja eller kokt lax.
Fotograf: Emma Shevtzoff