Omelett med svamp
Antal: 2 portioner
- Protein: 71 gram/portion
- Fett: 25 gram/portion
- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
- 300 g svamp
- 2-4 msk smör
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk Skogens lycka från Herbaria eller annan smakrik kryddblandning
- 1 dl vispgrädde
- 5-6 ägg
- 2 msk grädde
- 1 dl riven ost
- salt & peppar
Gör så här
Rensa och dela svampen, Stek i riktligt med smör och rapsolja. Salta och peppra och krydda. Slå på grädden och låt små puttra till hälften av grädden kokt in i svampen. Lägg å sidan.
Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Salta och peppra.
Smält minst 2 msk smör i en stekpanna på medelhög värme. Slå på äggstanningen som får stelna några minuter. När omeletten är nästan klar tillsätter du svampstuvningen till omeletten är klar.
Servera med god sallad!
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!