Omelett med svamp

Antal: 2 portioner
  • Protein: 71 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 300 g svamp
  • 2-4 msk smör
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk Skogens lycka från Herbaria eller annan smakrik kryddblandning
  • 1 dl vispgrädde
  • 5-6 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 dl riven ost
  • salt & peppar

Gör så här

Rensa och dela svampen, Stek i riktligt med smör och rapsolja. Salta och peppra och krydda. Slå på grädden och låt små puttra till hälften av grädden kokt in i svampen. Lägg å sidan.

Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Salta och peppra.

Smält minst 2 msk smör i en stekpanna på medelhög värme. Slå på äggstanningen som får stelna några minuter. När omeletten är nästan klar tillsätter du svampstuvningen till omeletten är klar.

Servera med god sallad!

Receptförfattare:

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!