Ost- och nötkex med timjan & rosmarin

Ingredienser
- 50 gram valnötter
- 35 gram riven ost av valfri sort
- 50 gram rumsvarmt smör
- 1 matsked kokosnötsmjöl
- en nypa salt
- 0,5 tesked torkad timjan och torkad rosmarin
Gör så här
Mixa nötterna tills de är finhackade. Har du ingen mixer kan du lägga nötterna i en liten påse och sedan krossa dem genom att banka på dem med ett rejält glas eller något annat lämpligt.
Ta en bunke och lägg i nötterna tillsammans med alla återstående ingredienser. Blanda ihop väl.
Ta en liten plåt och lägg på bakplåtspapper. Forma små platta bollar av degen och lägg ut glest på plåten (de smälter och blir som platta kex). Strö över lite extra salt och timjan/rosmarin.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Ha lite koll så att de inte bränns. Låt kexen svalna så stelnar de till och blir lite knapriga.
För fler av mina goda LCHF-recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på Facebook.
Fotograf: Sophie Cronquist