Parmalindade laxspett
Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett.
Antal: 4
Ingredienser
- 1/2 kruka finhackad färsk basilika
- 600 g laxfilé i portionsbitar, frysta
- 1 krm svartpeppar
- 4 skivor parmaskinka
- 1 msk olivolja
- 8 spett
- 500 broccoli
- AIOLI
- 2 dl majonnäs
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk nypressad citronsaft
Gör så här
Lägg träspetten i blöt • Finhacka några kvistar basilika med en vass kniv • Skär de nästan tinade laxfiléportionsbitarna på längden och trä i spetten • Rulla varje spett i basilikahacket och peppra • Skär parmaskinkan i smala remsor och vira runt laxen • Pensla på lite olivolja och stek i panna, ugn eller på grillen • Rör ihop ingredienserna till aiolin och servera med nykokt broccoli eller en matig sallad.
Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF











