Partypizza
Ingredienser
Pizzabotten
- 3 dl mandelmjöl
- ½ dl skalade sesamfrön
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- ½ tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 1 ägg
Fyllning
- 3 msk grön eller röd pesto
- 1 paket mozzarella
- 1 tsk oregano eller basilika, torkad
- 50 g hyvlad parmesan
- 30 g rucola
Vitkålssallad
- 300 g vitkål
- 1 röd spetspaprika
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 /2 tsk oregano
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla degingredienserna till en boll, gärna i matberedare. Bred ut eller kavla degen i en rektangel direkt på ett ark bakplåtspapper.
2. Lägg över försiktigt på en plåt. Bred över pesto och lägg på riven mozzarella. Avsluta med att smula över valfri örtkrydda. Grädda i ugnen 20 minuter.
3. Garnera vid serveringen med fint hyvlad parmesan och rucola.
4. Strimla vitkål och paprika fint med osthyvel eller i maskin. Rör ihop dressingen och blanda väl med grönsakerna. Salladen görs med fördel en stund innan man börjar med pizzan.
Fotograf: Emma Shevztoff