Partypizza

Idén till den här pizzan fick jag av en läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med LCHF-pajdeg. Javisst, i Frankrike serveras ofta pizza med spröd mördegsbotten.
Antal: 2

Ingredienser

  • Pizzabotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 3 msk grön eller röd pesto
  • 1 paket mozzarella
  • 1 tsk oregano eller basilika, torkad
  • 50 g hyvlad parmesan
  • 30 g rucola
  • Vitkålssallad

  • 300 g vitkål
  • 1 röd spetspaprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 /2 tsk oregano

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla degingredienserna till en boll, gärna i matberedare. Bred ut eller kavla degen i en rektangel direkt på ett ark bakplåtspapper.

2. Lägg över försiktigt på en plåt. Bred över pesto och lägg på riven mozzarella. Avsluta med att smula över valfri örtkrydda. Grädda i ugnen 20 minuter.

3. Garnera vid serveringen med fint hyvlad parmesan och rucola.

4. Strimla vitkål och paprika fint med osthyvel eller i maskin. Rör ihop dressingen och blanda väl med grönsakerna. Salladen görs med fördel en stund innan man börjar med pizzan.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevztoff

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!