”Potatiskaka” a´la LCHF

En "potatiskaka" fast på LCHF style. Super god och enkel att göra, passar till kött i alla olika slag. Perfekt ifall man är många och gör den i långpanna.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • Stort blomkålshuvud
  • 150 gram riven ost
  • 4 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Under tiden ungen blir varm, skär du ner blomkålen i mindre buketter och kokar de i lättsaltat vatten tills de blir mjuka.

Sedan häller du av vattnet och mixar den slät, tillsätt ägg, ost och créme fraiche och mixa samman de till en smet. Smaka av med salt och peppar. Vill man kan man även smaksätta den med lite chili eller annan god krydda.

Häll smeten i ugnssäker form och ställ in den i ugnen och grädda i 20-25 minuter

Till denna serverade jag svensk rostbiff och en sallad med olja och vinäger men vill man kan man grilla en god köttbit och ha till.

DSCN0773

Rostbiff med en blomkålskaka

 

Smaklig måltid!

 

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!