Rotfruktsgratäng

En helt underbart krämig gratäng.
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 st kålrot
  • 2 st palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 3 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Salt, peppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Skär rotfrukterna i tunna skivor, koka upp det i grädde med riven vitlök, salt och peppar, torkad timjan.

Koka i ca 10 minuter

Ta bort från plattan och blanda med skivad lök och hälften av osten

Låt sedan stå och dra i kastrullen ca 30 min – den blir grymt krämig ifall man gör detta, helst längre.

Lägg över i ugnsform och strö resterande ost över.

Gratinera i ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.

 

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!