Rotfruktsgratäng
En helt underbart krämig gratäng.

Antal: 6 portioner
Ingredienser
- 6 dl vispgrädde
- 1 st kålrot
- 2 st palsternacka
- 1 bit rotselleri
- 3 st morötter
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- Salt, peppar
- 2 tsk torkad timjan
- 3 dl västerbottensost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Skär rotfrukterna i tunna skivor, koka upp det i grädde med riven vitlök, salt och peppar, torkad timjan.
Koka i ca 10 minuter
Ta bort från plattan och blanda med skivad lök och hälften av osten
Låt sedan stå och dra i kastrullen ca 30 min – den blir grymt krämig ifall man gör detta, helst längre.
Lägg över i ugnsform och strö resterande ost över.
Gratinera i ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
Fotograf: Pernilla lantz