Saffranskaka

- Energi: 25 kcal
- Protein: 6 gram/portion
- Fett: 24 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 4 ägg
- 35 g sockerersättning
- 125 g smör
- 0,5 g saffran
- 1 msk ljus rom
- 0,5 dl vispgrädde
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 1 msk kokosflingor till formen
Gör så här
Sätt varmluftsugnen på 160 grader eller 175 grader vanlig ugn. Smörj en sockerkaksform.
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran och rom i smöret. Vispa ner smöret och grädden i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner och blanda ordentligt. Smöra, en form och strö kokosflingor i den, häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Fotograf: Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se