Saffranskaka

Här kommer ett recept på en saftig och god saffranskaka som platsar perfekt på julkalaset eller till luciafikan!
Antal: 10 bitar
  • Energi: 25 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 24 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 35 g sockerersättning
  • 125 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk ljus rom
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 msk kokosflingor till formen

Gör så här

Sätt varmluftsugnen på 160 grader eller 175 grader vanlig ugn. Smörj en sockerkaksform.
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran och rom i smöret. Vispa ner smöret och grädden i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner och blanda ordentligt. Smöra, en form och strö kokosflingor i den,  häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se

Relaterat innehåll

Fyllda äpplen

Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset. Picka äpplena med en gaffel eller snitta runt midjan med en vass kniv. Lägg dem en ugnsfast form. Hacka valnötte...

Saffransvåfflor med kräftröra

Mixa ihop alla ingredienser till våffelsmeten med stavmixer. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smort våffeljärn. Blanda ihop kräftröran. Ser­vera...

Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!...

Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!