Snabb och kryddig laxgryta

Lättlagad och kryddig laxgryta som du slänger ihop snabbt efter jobbet eller gör som en enkel och mättande lunch på helgen.
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • ca 140 gram fryst laxfilé
  • 1/2 morot
  • 1 bit rotselleri (typ 1/8 av en hel rotselleri)
  • 1 näve fryst bladspenat
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • gult currypulver
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • smör att steka i
  • 1 matsked crème fraiche
  • torkad persilja (till garnering)

Gör så här

Skär moroten i små slantar och rotsellerin i små tärningar. Hacka vitlöken grovt. Ta en stekpanna och lägg i en stor klick smör och lägg sedan i morötter, rotselleri, vitlök och spenat. Krydda med lite salt och svartpeppar samt så mycket curry och chilipulver du vill. Cayennepepparn tar du bara en knivsudd av (eller så klart mer om du vill ha det riktigt starkt ;)). Tina laxen och skär den i mindre bitar. Kör den 1 minut eller 2 på låg effekt i mikron. I med laxen i stekpannan och fräs ihop en stund med grönsakerna. Lägg eventuellt i lite mer smör. Vill du undvika mejeriprodukter stoppar du här och börjar äta! Annars tar du en matsked crème fraiche och rör ut den i stekpannan tillsammans med allt annat.

Lägg upp och servera med eventuellt en klick crème fraiche och lite torkad persilja. Supergott och enkelt! 🙂

Kika in på min blogg Ekofilosophie för fler LCHF-recept!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!