Spenatsoppa

Ingredienser
- 1 gul lök eller 4 st scharlottenlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 påse frusen spenat - 400 gram
- 6 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- salt, peppar
- 1 ägg per person - 4 ägg
- chilipulver eller cayennepeppar för lite sting
- 1,5 dl grädde eller mandelmjölk
- 1 paket bacon
Gör så här
Koka dina ägg
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör tills de blir mjuka
Lägg i spenaten, rör runt så att spenaten tinar
Tillsätt sedan vatten, buljongtärningarna, rör runt
Låt små koka en stund
Stek baconen knaprigt, vill man så kan man steka de i småbitar istället för helt som jag gjorde. Blir lättare att äta strimlat.
Tillsätt i soppan din grädden eller mandelmjölken, salt, peppar och chili eller cayennepeppar så att du får lite sting på soppan.
Smaklig måltid!
Brödet som ni ser vid sidan om är ett fröbröd, recept finns hos Paleoskafferiet.
Fotograf: Pernilla Lantz