Spenatsoppa

Nu till hösten när man är lite frusen är det perfekt att äta soppa och spenat är en av mina favoriter. Har man inte tillräckligt med spenat hemma kan man dryga ut det även men frusen grönkål.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök eller 4 st scharlottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 påse frusen spenat - 400 gram
  • 6 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • salt, peppar
  • 1 ägg per person - 4 ägg
  • chilipulver eller cayennepeppar för lite sting
  • 1,5 dl grädde eller mandelmjölk
  • 1 paket bacon

Gör så här

Koka dina ägg

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör tills de blir mjuka

Lägg i spenaten, rör runt så att spenaten tinar

Tillsätt sedan vatten, buljongtärningarna, rör runt

Låt små koka en stund

Stek baconen knaprigt, vill man så kan man steka de i småbitar istället för helt som jag gjorde. Blir lättare att äta strimlat.

Tillsätt i soppan din grädden eller mandelmjölken, salt, peppar och chili eller cayennepeppar så att du får lite sting på soppan.

Smaklig måltid!

 

Brödet som ni ser vid sidan om är ett fröbröd, recept finns hos Paleoskafferiet.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!