Stekt korv med ägg- och grönsaksröra

En enkel och snabb middag att slänga ihop mitt i veckan. Rätten går att variera med olika protein och olika grönsaker. Väljer du korv så välj en med hög kötthalt och så få ingredienser som det bara går.
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • 2 tjocka köttiga korvar av god kvalitet
  • 1 rödlök
  • blast från ett blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • salt, svartpeppar
  • 3 klyftor vitlök
  • smör att steka i

Gör så här

Dela korvarna i bitar, stek i smör.

Skär blasten i mindre bitar. Strimla lökarna grovt. Lägg i en stekpanna med lite smör. Pressa över vitlöken, salt och peppra. Stek tills löken blivit mjuk. Knäck i äggen och rör runt dem tills det stelnat.

Lägg upp ägg- och grönsaksröran på en tallrik och lägg korven lite snyggt ovanpå. Garnera med lite färska örter. Vill du öka upp fettintaget är det bara att toppa med en eller ett par klickar smör.

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie för fler LCHF-recept eller följ min blogg på facebook!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!