Tonfisklasagne

Ingredienser
- 4 ägg
- 125 g färsk ost - Philadelphia Ost
- 1/2 dl fiberhusk
- salt
- 1 gul lök
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 2 dl creme fraiche
- 250 g keso
- salt och peppar
- 2 dl riven ost
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 15o grader.
Undertiden ugnen blir varm göra du lasagneplattorna.
Vispa äggen pösigt, blanda ner färsk osten, lite salt och fiberhusk, vispa tills det blir en smet. Låt sedan stå och vila några minuter.
Ta fram 4 st bakplåtspapper i ark.
Kör några varv till med elvispen i smeten så att du får inte lite luft. Dela sedan upp degen i två högar och lägg en deg på ett varsitt bakplåtspapper. Lägg de andra bakplåtspapperet över degen och kavla ut det. Det går att göra allt på ett papper med det blir lite för tjockt då tycker jag. Låt pappret ligga kvar och ställ in i mitten av ugnen.
Grädda sedan i 10 minuter.
Ta ut och dra av det översta pappret och låt svalna. Skär sedan lagom stora lasagneplattor med en kniv eller pizzaskärare. Nu höjer du värmen till 200 grader.
Hacka löken och stek den i kokosfett eller smör.
Häll av tonfisken dess vatten.
När löken är mjuk häller du i tonfisken och rör runt, tillsätt även creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
Dra sedan av stekpannan av spisen och tillsätt keso, rör runt och låt stå och dra sig några minuter.
Börja med att lägg i lite tonfiskröra i botten på en ugnssäker form, varva sedan plattor och tonfiskröra. Avsluta med tonfiskröra och toppa sedan med den rivna osten.
Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter.
Servera sedan med en grönsallad med tomater.
Smaklig måltid!
Fotograf: Pernilla Lantz