Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/rulla-dig-rorligare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Rulla dig rörligare

Blogginlägg  

För ett tag sedan köpte jag en Foamroller, fick nämligen tipset av PT-Sofie att göra det. Då jag har haft problem med ryggen till och från så är jag väldigt stel i musklerna. Behöver få igång cirkulationen vid ländryggen, få musklerna att slappna av, så varför inte testa tänkte jag.

Vad är då en foamroller? jo den sätter igång blodcirkulationen, påskyndar återhämtning efter våra träningspass kan man säga. En triggerpoint.  Den blir som en själv massage. Genom att sätta hårt tryck på musklerna och därefter släppa trycket, får vi musklerna att lossa lite, slappna av och återhämtar sig snabbare.

När använder jag min foamroller? jo efter att jag har varit på gymmet, dvs 3-4 gånger per vecka. Jag ligger på min rygg och rullar på foamrollern från skulderblad ner till ländrygg. Hittar jag en ömpunkt så stannar jag till vid den en stund och rullar fram och tillbaka. Även höftböjaren får sig en omgång genom att ligga på mage och placera foamrollern vid höftbenet och rulla ut mot knät. Vaderna kör jag ifall jag har varit ute och sprungit långt, då är det grymt skönt.

Första gången kommer det att göra ont, ju stelare man är desto ondare gör det, men efteråt är det en skönt känsla.

Har man problem med löparknä rekommenderas en foamroller, man masserar då utsida lår.

Här har du bra övningar med en foamroller.

Kan varmt rekommendera en foamroller, jag tycker att den gör underverk på mig. Den finns att köpa på Rusta, Biltema, Jula och Stadium osv. Finns i alla prisklasser, färger och former. Några är hårda i plast, andra är mjuk skumgummi – de kanske redan finns på ditt gym där man stretchar!

kram kram

(Visited 669 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!