Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/sa-har-ater-jag-lchf-paleo-och-lite-rawfood/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Så här äter jag – LCHF, paleo och lite rawfood

Blogginlägg  

God morgon!

Kikar ut genom köksfönstret och ser att det faller blötsnö ute! Våren, vart är du?!!

Efter min detoxperiod har jag bestämt mig för att äta lite mer råa grönsaker. Jag lagar fortfarande mat på samma sätt och med samma tänk som tidigare, men till mina matlådor tillsätter jag en massa goda grönsaker.

Dessa måltider ser onekligen lite färggladare ut än när man nollar och bara äter smör och ägg. Visst, det blir lite fler kolhydrater vid middagen, men min frukost kör jag fortfarande superstrikt.

Till frukost blir det ägg i stora lass. Antingen tre kokta ägg mosade med smör och kokosolja och lite hackade nötter, eller min brödrulle fylld med samma saker. Middag äter jag runt 17-18 och frukost runt 10-11. Så det blir en slags periodisk fasta. Jag försöker köra en 24-timmars fasta i veckan och planen är även att köra en 40-timmars fasta varannan månad.

Detta upplägg kanske inte är något för er som äter LCHF främst för viktnedgång, men för mig som äter LCHF på grund av andra orsaker så känns det som att jag har hittat ett upplägg som passar mig bra. Ser man över dagen totalt så blir mitt kolhydratintag kanske runt 25-30 gram, vilket ju fortfarande är väldigt lite.

Mina recept och den mat jag lagar kommer även fortsättningsvis se ut så som den alltid har gjort, dvs rätt strikt och oftast mejerifri LCHF. Skillnaden blir att när jag själv äter så tillsätter jag ett lass råa grönsaker, lite nötter och inte bara fett från smör utan även lite olivolja, kokosolja och en och annan avokado. Kika in på Instagram så får ni se mina matbilder när jag lassat på alla grönsaker!

Vad säger ni, testar ni er fram och hittar er egen version av LCHF/paleo/rawfood eller kör ni superstrikt?

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie där ni hittar närmare 300 goda recept och en massa andra inspirerande inlägg och kost, träning och hälsa. Du hittar även bloggen på facebook och Instagram, så följ mig gärna där om ni vill.

Ha en fin söndag!

dsc_1889_s

(Visited 520 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!