Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/semesterfrukost-med-aggrora/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Semesterfrukost med äggröra

Blogginlägg  

DSC_0399[1]

Under arbetsdagar så kör jag 16:8, en form av periodisk fasta då du äter under ett tidsfönster på 8 timmar och fastar under 16 timmar. Det betyder att jag äter middag och sedan blir nästa mål lunch dagen efter. Det finns många fördelar med periodisk fasta och det finns flera varianter. Det ger effekter som en bättre insulinkänslighet, ökad förbränning, lägre kroppsvikt och ökade tillväxthormoner. Jonas Bergqvist och Karl Hultén skriver utförligt om periodisk fasta.

På semester och helger så äter vi frukost och blir det nästan alltid något med ägg. Ägg är ett perfekt livsmedel som innehåller fantastiskt med näring. Tillsammans med något protein som köttrester, en bit fisk, bacon, kyckling, ost, någon grönsak och ordentligt med fett så blir det en bra start på dagen. Det håller vi oss mätta på ram till middagen för det mesta. Omelett med rester från grillen och ugnsstekta grönsaker är min favorit. Jag gör den nästan alltid mjölkfri med kokosmjölk istället för grädde. Här kan du läsa mitt blogginlägg ”Mätt 7 timmar på en frukost?”. Där får du tips på olika omeletter som du kan göra till frukost, lunch eller middag.

I dag blev det äggröra till frukost. Lite rester av en helgrillad karré, färska korvar, kompletterat med lite rödlök och champinjoner och en lättstekt tomathalva blev en perfekt start på dagen.

Äggröra

2 portioner

4 ägg

4 msk kokosmjölk alt. grädde

Havssalt och grovmalen svartpeppar

Rikligt med smör eller kokosolja till stekning

Surprise i panna

Bitar av grillrester, bacon, korv. Din fantasi sätter gränserna

Rester av ugnsstekta grönsaker, sånt du hittar i kylen, gärna det som inte ser så fint ut längre. Ett perfekt sätt att få användning av lite molokna grönsaker som kanske skulle hamn i soptunnan. En stekt tomathalva tycker jag är gott.

Stek tärnade bitar i smör eller kokosolja och servera med äggröran.

Ha en skön dag allihopa!

Marie

(Visited 382 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!