Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/strikt-frukost-och-min-midsommarmat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Strikt frukost och min midsommarmat :)

Blogginlägg  

Jag försöker att inte äta så mycket mejeriprodukter, vilket kanske inte var fallet för lite drygt tre år sedan då jag började med LCHF. Då fullkomligt öste jag i mig fet yoghurt, brieostar och alla mina storkok var baserade på grädde (dvs grytor med sås gjord enbart på grädde och smaksättning). Då trodde jag att det var så man skulle äta som LCHF:are.

Nu har jag övergett all gräddmat helt och äter bara grädde eller lite yoghurt någon gång då och då när jag gör någon efterrätt eller hemgjord glass. Nu är det istället smör, bra olivolja, ghee och kokosolja som är mina fettkällor… och så klart svålen på mina favoritfläskkotletter.

Osten däremot är det svårt att låta bli tycker jag! Jag äter numer inte kopiösa mängder men det blir ett par smör-ost-rullar till frukost och sedan slinker det ner lite ost på kvällen också. Så nu tänkte jag testa skippa osten också… jösses, eller hur? Har faktiskt varit ostfri sedan i lördags 😉 Det blir dock ett planerat ”snedsteg” på midsommarafton och till helgen då jag planerar att äta tacos för första gången sen jag började med LCHF… det ni!

Så istället för att mumsa i mig mina smör-och-ost-rullar till frukost blir det nu istället ett kokt ägg mosat med en massa smör och smaksatt med salt, svartpeppar och lite chili flakes. Funkar bra so far!

DSC_2288

Till midsommar tänkte jag vara superstrikt och göra egen sill samt vägra äta den midsommartårta som bjuds. Jag är helt enkelt inte sugen på att göra avsteg från min rätt strikta LCHF-kost. Vi firar med en massa andra par och en drös barn och det är ju sill-orgie och tårtkalas så det står härliga till (vilket det väl ska vara!). Jag tänker dock ta med egen sillburk och istället för tårta bara äta jordgubbar och vispad grädde.

I övrigt blir det så klart något grillat kött, min goda LCHF-couscous och som sås tänkte jag göra en chilimajonnäs. Sillen tänkte jag smaksätta med egenodlad dill och gul lök. Recept på majonnäs och sill hittar ni på min blogg Ekofilosophie, tillsammans med en massa andra goda recept så klart!

Trevlig midsommar & ha en fin helg allihopa!

dsc_0335

Lite inlagd sill, ska dock göra med dill och gul lök denna gång

dsc_1236_s

Min goda LCHF-couscous på blomkål

dsc_1518_s

Lite hemgjord chilimajonnäs att ha som sås till det grillade köttet

jordgubbar

Färska jordgubbar med vispad grädde

(Visited 1 013 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Smakrik LCHF-couscous på blomkål

Gott tillbehör som är lätt och snabbt att göra. Passar bra till grillat kött, som en sallad på en buffé eller tillsammans med lite kallskuret. Kanske ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!