Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/tapas-till-brunch/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Tapas till brunch

Blogginlägg  

Hej på er! Sitter ni och funderar på vad ni ska äta för gott i helgen? Då kommer ett tips här!

De senaste veckorna har jag varit ute och ätit tapas tre gånger! Två gånger i Göteborg och en gång i Stockholm. Ena gången som födelsedagsfirande, andra som kvällshäng med en tjejkompis och tredje gången som en after work med kollegorna från förra jobbet.

Lite extremt, men så kan det bli! Jag är dessutom inte den som är ute på restaurang särskilt ofta så detta blev en överdos på fler än ett sätt.

Efter allt tapasätande kände jag mig inspirerad att slänga ihop en brunch förra helgen och valde då att servera brunchen som små tapas. Det blev fem olika små rätter och det blev verkligen både snyggt och gott. Att äta frukost/brunch på detta sätt gör att vardagens ekorrhjul bryts av lite och att lägga upp och servera maten på ett nytt kul sätt gör att allt genast känns både roligare, godare och mer avancerat än vad det faktiskt är.

Min brunchmeny bestod av följande:

·         Krämig äggröra med smak av curry

·         Lök och spenatröra med vitlök

·         Stekt korv och pannbiff

·         Rotselleriplättar med ost

·         Tomat och gurka med lite koriander

·         Ekologiskt kaffe

Varför inte testa göra något liknande i helgen? Det behöver inte vara så avancerat utan det viktigaste är nog att man bryter av lite från vardagen och då är detta ett enkelt och kul sätt tycker jag!

Recepten på dessa små rätter hittar ni på min blogg Ekofilosophie, där hittar ni även en massa bra strikta LCHF-recept och en hel del annat smått och gott. Ni får gärna följa min blogg via dess facebooksida, så får ni snabbt tillgång till mina dagliga inlägg plus lite extra inlägg som bara kommer upp på facebooksidan.

dsc_4203_s

Fem små tapasrätter var till brunch. Snyggt, kul och gott!

dsc_4199_s

Rotselleriplättar med ost

dsc_4182_s

Spenat- och lökröra, korvar och pannbiff, krämig äggröra med curry

2 (2)

Trevlig helg allihopa och ha en mysig Alla Helgons helg!

(Visited 563 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Enkel och krämig äggröra med smak av curry

Att göra en äggröra som är krämig behöver inte vara så komplicerat. Mitt tips är skippa grädden, använd kokosolja och smör och gör röran i en stekpann...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!