Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/tips-pa-olika-frukostar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Tips och inspiration – frukost!

Blogginlägg  

DSC_1899_S

Som LCHF-are äter man kanske inte frukost varje dag utan många äter sitt första mål vid lunch, helt enkelt för att man äter när man är hungrig och inte när det är normalt att man ska äta.

På helgerna är det mysigt att göra något extra gott till frukost, eller helt enkelt bara göra något som man inte äter varje dag. Här kommer lite bildinspiration på olika frukostar!

För recept på dessa och fler frukostförslag kika in här, här och här!

DSC_1614_S

Varför inte gotta till det med lite ostkex med olika topping?

DSC_1445_S

Chiapudding är lätt att göra, men behöver förberedas då den ska stå och svälla ett par timmar. Toppa med nötter och bär eller ät som den är. Smaksätt med tex kardemumma, kanel eller vanilj.

DSC_1144_S

Tunna omeletter ihoprullade med god fyllning, här parmaskinka, spenat och hemgjord majonnäs.

DSC_0407

Jag dricker inte kaffe under vardagarna utan håller mig till te då, men till helgen är det alltid gott med kaffe runt 11-tiden. Testa smaksätt ditt kaffe med lite mald kardemumma som du lägger i filtret när du brygger ditt kaffe.

DSC_0259_S

Smält ost är ju onekligen gott! testa göra varma mackor av mina blomkålsbröd!

IMG_5477_S

Avokado är ju så himla gott när den är perfekt mogen. Jag har hittat riktigt bra avokado som är ekologisk och jättegod. Jag äter den oftast som den är med bara lite salt och olivolja eller blandar ner den i en sallad. Fyll den med det du gillar!

DSC_3819_S

Vill du äta en macka som inte har nötter och ost i sig kan du testa mina blomkålsbröd. Gott med smör och ost på!

DSC_3250_S

Kör du strikt så kan du alltid äta äggröra på många ägg och med mycket smör. Gott och mättande!

DSC_4203_S

Varför inte servera en brunch i form av små tapasrätter? Lite äggröra, stekt korv, lite olika grönsaker och kanske lite stekta grönsaker med smör och vitlök. Kul sätt att servera brunch på tycker jag 🙂

Hoppas ni fick lite inspiration av dessa bilder och blev sugna på att testa något nytt. Vilken är din favoritfrukost på helgen? 🙂

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie eller följ bloggen via Facebook och Instagram. Vi ses på bloggen! 🙂

(Visited 1 668 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!