Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/vacker-sensommarmat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Vacker sensommarmat!

Blogginlägg  

DSC_0049_S

Nu blir det väldigt mycket recept med kyckling, men här kommer en favorit till. Tycker att färgerna på denna rätt är så vackra och passar både till sensommarväder och till höstens fina färger som börjar smyga sig på.

Vi köpte varsitt rejält ekologiskt kycklingbröst (med skinn på!). Så mycket godare än de icke-ekologiska, men så klart rätt mycket dyrare. Värt en liten extra slant i och med att det blev så gott!

RECEPT (2 portioner)
2 kycklingbröst
2 paket passerade tomater
salt och svartpeppar
en näve färsk basilika
ca 75 gram smör
3 klyftor vitlök
1 kryddmått cayennepeppar
1 stor zucchini

Ta en kastrull, häll i tomaterna, pressa i vitlöken och tillsätt övriga kryddor samt smöret. Skär kycklingen i stora bitar och lägg i tomatsåsen. Koka upp och låt småkoka tills kycklingen är klar. Det tar cirka 20 minuter.

Gör dina zoodles med en grönsakssvarv. Ta en djup tallrik, häll i såsen, lägg på zoodles och toppa med ett par kycklingbitar och lite färska örter. Ta gärna en extra klick smör på också… eller tre-fyra stycken.

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie eller följ bloggen via Facebook och Instagram!

DSC_0051_S

(Visited 305 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!