Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/vad-hander-med-tidningen-matkarlek/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Vad händer med tidningen Matkärlek?

Aktuellt  

litenbildVad händer med tidningen Matkärlek? Det är många som frågor som hopar efter förlaget Mediavänners konkurs. Sedan konkursen blev offentlig har vi på redaktionen fått många frågor – trots alla som prenumererar eller lämnat sin epostadress ska ha fått info från konkursförvaltaren på mejl.
Här är några vanliga frågor:

 

Hur kommer det sig att förlaget gick i konkurs – gick inte Matkärlek bra?
Förlaget har haft ekonomiska svårigheter från start och försökt att växa genom nya satsningar men tyvärr inte lyckats. Det har bland annat varit svårt att locka annonsörer. Matkärlek blev en publiksuccé med drygt 6000 nöjda prenumeranter och 3000-5000 tidningar sålda i butik men ändå inte lyckats hålla sin budget pga av uteblivna annonsintäkter.

Kommer det inte något nytt nummer den 22 mars?
Nej, februarinumret, som kom ut i butik 16/2, blev det sista. Konkursen blev ett faktum dagen innan och då avstannade arbetet på redaktionen helt. Vi på redaktionen är inte anställda utan består av frilansande journalister som finns i Stockholm, Helsingborg och Malmö. Vi har tagit över sajten och olika konton på Facebook och Insta. Vi fortsätter att driva dessa plattformar.

Jag har flera nummer kvar på mina prenumeration. Kan jag få pengarna tillbaka?
Nej, för förlaget har inga pengar, bara skulder därav konkursen. Men prenumeranter erbjuds kompensation i form av 3 månaders prenumeration hos Ztory som erbjuder digitala tidningar. Där finns äldre nummer av Matkärlek och hundratals andra. Läs mer här!

Kan jag inte få en annan tidning i stället? Eller äldre nummer av Matkärlek, eftersom jag saknar de första tidningarna?
Nej, Mediavänner lägger ner alla sina tidningar i och med konkursen. Förlaget har ingen rest-upplaga och har inte heller möjlighet att skicka tidningar, eftersom man saknar tillgångar att betala portot.

Kan tidningen Matkärlek återuppstå?
Redaktionen arbetar febrilt med att försöka hitta en varaktigt lösning som gör det möjligt att dra igång utgivningen av tidningen igen. Om allt går väl blir det en omstart av Matkärlek senare i vår. Håll er uppdaterade här på sajten!

Kommer min gamla prenumeration att gälla då?
Nej, tyvärr. Man får börja om från början och betala ny prenumeration.

Hur ska ni kunna rädda tidningen?
Vi på redaktionen skissar på en gräsrotsfinansiering-kampanj (crowd funding) som innebär att man samlar in pengar genom små och stora donationer. Tidningen Historiskan är ett gott exempel. Man lyckades samla in drygt 360 000 kronor hösten 2015. Läs mer hur den redaktionen gjorde här!

Varför tror ni att omstart är möjlig denna gång?
Att ge ut en tidning i egen regi, utan ett förlag i ryggen, har både för- och nackdelar. Största fördelen är att alla pengar som man får in på går rakt tillbaka till tidningens produktion och distribution. Man slipper overheadkostnader. Förlag har ju tydliga krav på vinst och utdelning till aktieägare. Nackdelen är att man saknar ekonomiska muskler och måste anpassa sig till en begränsad kostym. Troligen dra ner på utgivningstakten , från 8 till 5 nummer per år.

Går det fortfarande att köpa tidningen i butik? 
Ja, fram till 22 mars kan man hitta tidningen i btutik. Efter det dras den in. Närmaste återförsäljare hittar här! 

Vänd dig direkt till konkursförvaltaren Ingmar Grönvall om du har frågor kring återbetalning. Redaktionen når du på  info@matkarlek.nu om du har fler frågor. 

 

 

 

 

(Visited 1 441 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Här är konkursmeddelandet

Till dig som prenumerant av tidningen Matkärlek. Matkärlek ingick i ett förlag som tyvärr har gått i konkurs. Vi har kämpat med förlaget och magasine...

Erbjudandet från Ztory

Alla som prenumererade på Matkärlek har fått följande erbjudande från Ztory - läs mer här ztory...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!