Vardagsfavoriter

Blogginlägg  

Något som jag upplevde som det svårare när jag lade om kosten till LCHF var att hitta nya vardagsfavoriter. De flesta av rätterna Som småbarnsfamilj med en pendlare och en heltidsstuderande gäller det att få veckans maträtter på plats så snabbt som möjligt, samtidigt som rätterna ska vara lättlagade, kolhydratsnåla och naturligtvis goda. Även om man frågar barnen.

En rätt vi verkligen har fastnat för och som funkar perfekt att slänga ihop en stressad vardagseftermiddag är vår kycklinggratäng med paprika. Kycklingen gratineras under ett krämigt täcke med créme fraiche, färskost, sambal oelek och riven ost. Till detta serverar vi oftast jordnötter (det räcker egentligen att säga det magiska ordet “jordnötter” för att få barnen med på noterna) och så makens fantastiska vitkålssallad. Ni förstår, min man gör världens godaste vitkålssallad.

IMG_0592

Tyvärr gör sig inte rätten så bra på bild… men det gör den inte mindre god! Dessutom är rätten perfekt att göra en jätteladdning av, så att man får över till flera smarriga matlådor.

(Visited 220 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Kycklinggratäng med färskost

Snabb och god kycklinggratäng som funkar till vardag som fest...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!