Vårens alla måsten är igång

Blogginlägg  

Hej, här är det fullt upp fortfarande, Anders håller på att fixa i vår gäststuga och jag ska nu till helgen köra mer med mossrivare. Otroligt rolig maskin den här mossrivare…. ha ha ha kanske kommer vi att få en gräsmatta i år!

Sen behöver alla mina “två” land ny jord, fixa ordning köksträdgården, köpa jord till den och sen det roligaste – odla! Pyssla om mina sparrisar, älskar sparris så för 3 år sedan köpte jag 10 st plantor som jag odlar i en pallkrage. Hmm gott kan jag säga och otroligt lyxigt att gå ut och skörda som jag gjorde för första gången förra året. I år är det första gången jag får skörda fullt ut fram till midsommar. Sen måste den växa upp och bli en buske för att alla energi går ner i roten igen inför nästa år. Sparris är precis som rabarber kan man säga, man måste låta den växa upp för att komma igen nästa år.

Mina sparrisar från förra året

Mina sparrisar från förra året

I år tänkte jag testa att odla broccoli, kålrabbi, blomkål och som vanligt spenat, ruccola, rödbeta, morötter, sockerärtor, gullök, vitlök, Kålrot och palsternacka. Sen har vi sedan tidigare hallonbuskar, röda vinbär, björnbär, blåbärsbuske och krusbär. Tyvärr dog mitt äppelträd och plommonträd, kan säga att de stod i vatten så de ruttnade inne från. Men nu när vi gjort om trädgården så kommer jag att plantera ett plommonträd just för att jag älskar plommon.

Alla mina frön som ska ner i olika pallkragar

Alla mina frön som ska ner i olika pallkragar

Köksträdgården kommer att få en ny plats nu i trädgården då vi gjort om lite här hemma. Måste bara lösa problemet med råddjur…. såg ett bra skydd som fanns på rusta, typ en huva att trä på pallkragen – ett nät som skyddar mot insekter och råddjur. Håller tummar och tår att det funkar.

Vår jordgubbslåda

Vår jordgubbslåda

Dagen middag blev en sallad som jag köpte på ICA när jag var där och handlade. Blev förvånad över att den var så fräsch, man kunde välja själv vad man vill ha. Givetvis fanns det pasta som tillval men jag körde fullt ut med fetaost, mozzarella ost, oliver, kycklingbitar, avokado, soltorkade tomater, lök mm – tyckte lådan som allt låg i såg så tråkig ut så det blev inget kort. Jag och Anders passade på att äta “snabbmat” då Vincent följde med en kompis hem efter skolan.

Imorgon kväll är vi bjudna på middag hemma hos Lisa och Johan. De har precis flyttat till ett nytt hus så det ska bli lite spännande att se hur de har fått det nu när alla möbler är på plats. Sist vi var där då bar vi in en massa kartonger. Deras son Erik har bestämt middagen – det blir tacos! Perfekt!!

Nytt golv och två nya fönster i gäststugan

Nytt golv och två nya fönster i gäststugan

Förhoppningsvis blir vi klara på lördag med gäststugan för då kommer 3 familjer hem till oss på middag. Tanken är att tv och ps3 ska installeras där ute, så slipper vi 9 st ungar inne som stojar när de spelar tv-spel.

Ha nu en underbar kväll och helg, Kram kram

 

(Visited 631 times, 2 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!