Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/varkanningar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Vårkänningar

Aktuellt  

Äntligen kan jag förnimma doften av nystart, vårluft och förhoppningsfull glädje för den sommar som ska komma.
Jag tar ett djupt och härligt andetag, aaaaaah, och andas ut!

Bananpannkakor - underbart gott  till frukost!!

Bananpannkakor – underbart gott till frukost!!

De senaste veckorna har jag varit fullt upptagen av att starta upp mitt företag, Gott&nyttigt.com; hemsidor som ska snickras, e-postadresser och domäner som ska reggas, plattformar att bokas upp på, med mera.
Dessutom har jag parallellt startat upp min första matkurs med inriktning ”Hälsosam Matlagning”. Det är verkligen skoj att se herrarna och damerna i full gång i skolköket. Det ska bli intressant att höra senare vad deltagarna tycker om konceptet efter de fem onsdagskvällarna i april. Jag är ju själv lite ringrostig med ledarskapet efter en lång tid utan grupper, föreläsningar och kurser. Men jag vill så mycket! Det finns mycket att göra och lära ut om kostomläggning med mycket nytt mat-tänk, på väldigt många nivåer. Dels om bra råvaror, ekologiskt, kravodlat, ekonomiskt etc och dels utgå från recept, smaksättning och hela matupplevelsen i sig.
Vad är egentligen hälsosamt för var och en av oss? Helt säkert väldigt individuellt med några få grundläggande men viktiga utgångspunkter.
En annan men djupare nivå är förhållningssättet till mat överhuvudtaget! Livsstil, känslostyrt eller tidspressat och nödvändigt ont? Det är mycket intressant och jag ska börja med att utforska mig själv. Ställa mig frågor som varför jag älskar att laga mat? Bjuda på min mat, skriva om mat, fundera på recept, nya rätter, etc. Varför smaker är så viktigt för mig? Varför jag aldrig tröttnar på matlagningsprogram?

Godaste tonfisken med försmak av sommar

Godaste tonfisken med försmak av sommar


Jag vet svaren på den ytliga nivån. Därför att mat, matlagning, äta och bjuda på den mat jag lagat är det mest kreativa och utmanande jag vet. Det tilltalar helt enkelt mina sinnen på alla sätt!
Sedan något år tillbaka har jag tillfört matlagningen ytterligare en dimension; utmaningen att testa om LCHQ och Paleo-kost är något för mig. Jag kan nu konstatera att det passar mig utmärkt, jag mår mycket bättre totalt sett, känner mig lättare (är lättare) och det bästa av allt, utmaningen har ökat min kreativitet och inspirerat mig till många nya recept på rätter som jag i dag vill sprida vidare…

Recept på bananpannkakor och godaste tonfisken hittar du på min sida gottonyttigt.com
eller här www.facebook.com/gottonyttigt

Härliga vårdagar framöver önskar jag Er alla!
Åsa

(Visited 119 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!