Dadelbollar (utan nötter)

Dadelbollar (utan nötter) är en stor favorit hos mina barn. Sötman och krämigheten från dadlarna ihop med kakaon är fantastiskt god! Ett perfekt alternativ till fikat eller lördagsgodiset.
Antal: ca 15 bollar
  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 0.1 gram/portion
  • Fett: 3.2 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 130 gr urkärnade dadlar
  • 1 dl kokos
  • 2 msk solrosfrö
  • 2-3 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • Lite vatten eller kallt kaffe
  • 1 nypa salt
  • Kokos att rulla i

Gör så här

Om dadlarna är lite torra och inte så mjuka, så låt dem ligga i blöt ett par timmar. (Det finns ibland dadlar i affärerna med tillsatt socker. Var uppmärksam på det och se till att köpa ett märke som är 100 % dadlar.)

Lägg alla ingredienser i en mixer (vänta med vattnet/kaffet). Mixa tills allt har gått ihop.

Späd med vatten eller kaffe tills det blir en lagom kletig smet. De ska gå att rulla till bollar.

Forma bollar och rulla i kokos. Njut!

I flera recept på dadelbollar så använda mandelmjöl men här är ett recept på en nötfri variant som är hur god som helst!

Receptförfattare:

Fotograf: Annika Malm

Relaterat innehåll

Jordnötsrutor

Jordnötsrutor

Underbara små godbitar med den oslagbara kombon jordnötter och choklad!...

chokladbollar med kokos

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.53.05

Chokladmoussetårta

Detta är en av mina favorittårtor! Tårtan har en botten av bland annat mandelmjöl och är toppad med ett tjockt, ”chokladigt” överdrag som påminner om ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!