Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/2-nya-favoriter/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

2 nya favoriter!

Blogginlägg  

Hej!

Även om temperaturen växlar en hel del från milt till lite kallare så verkar det som att våren ändå försäker smyga sig på. I rabatterna hemma ser jag att små krokusar börjar försöka kika upp, även om det inte är några blommor än så sticker det i alla fall upp små stjälkar. Tycker även att alla fåglar kvittrar lite extra mycket så fort det är lite sol, så det är nog inte bara jag som är sugen på våren nu! I år är påsken tidig, redan i slutet av mars, så det är inte så himla långt kvar tills man förhoppningsvis kan vara ute och påta lite i trädgården eller börja med vårrustningen av segelbåten.

När det gäller matlagning har jag två nya favoritgrejer. En är ätbar och en är ett redskap! Jag har ju på min blogg gjord mängder med inlägg om fantastiskt goda fläskkotletter med svål, nu har jag en ny svålfavorit nämligen sidfläsk i bit med svål på. Gott, billigt, fett och enkelt att göra! Jag lägger bara in den i ugnen och kryddar lite. Sedan skär jag den i kuber. Gott till grönsakspasta eller blomkåls couscous med lite goda kryddningar.

Redskapet som är min nya favorit är en så kallad grönskassvarv som jag köpte för ett tag sen. Jag är supernöjd! Med denna gör jag lätt grönsakspasta av tex zucchini, morötter och rättika. Så har du sett LCHF-recept med så kallade zoodles, så är det en sådan här liten pryl du behöver.

Kika in på min blogg och läs mer om grönsakssvarven och recept på zoodles med zucchini!

Idag ska jag testa zoodles på rättika och göra en variant på pasta carbonara, självklart blir det ugnsstekt sidfläsk i småbitar till istället för bacon!

Trevlig helg allihopa och glöm inte kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ mig på Facebook och Instagram!

dsc_0350_s

Strimlad fläskkarré med zucchinipasta

dsc_0634_s

Sidfläsk med zucchinipasta och grönsaksfräs

dsc_0826_s

Min mustiga köttfärssås med zucchinipasta

(Visited 261 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Fyllda lammfärsbiffar med tomatsås

Kanske den godaste tomatsåsen du smakat! En riktigt bra smakkombination tillsammans med saftiga lammfärsbiffar fyllda med fetaost...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!