Fyllda paprikor
- Energi: 570 kcal
- Protein: 28 gram/portion
- Fett: 38 gram/portion
- Kolhydrater: 20 gram/portion
Ingredienser
- 4 paprikor, röda eller gula
- 2 msk olivolja eller smör
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g champinjoner
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1 burk tomater
- 300 g fetaost
- 150 g lagrad ost, riven
Gör så här
1. Dela paprikorna på längden och kärna ur. Lägg i en smord ugnsfast form.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i centimeterstora tärningar. Fräs alltihop 10–15 minuter. Krydda.
3. Tillsätt tomaten och koka ihop 10 minuter. Ta bort från spisen och låt svalna något. Smula fetaosten i en bunke och blanda i grönsaksröran.
4. Fördela röran i paprikorna. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen på 225 grader, tills osten fått fin färg.
TIPS! Byt ut champinjonen mot aubergine som du tärnar och steker på samma vis. Eller så gör du rätten med köttfärs i stället! Fast då blir den inte vegetarisk längre. Men minst lika god.
Fotograf: Emma Shevtzoff














