Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/aggost-bohuslans-egna-efterratt/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Äggost – Bohusläns egna efterrätt

Blogginlägg  

Hej på er!

När vi var i Marstrand i påskas och åt brunch så tog jag lite äggost till dessert. Jag har ätit det någon gång innan, men denna gång var den riktigt god. Jag bestämde mig för att testa göra egen. Sagt och gjort, nu har jag blivit en erfarenhet rikare och kan lägga till äggost på min matlagningsrepertoar!

Grundreceptet för äggost är ägg, mjölk, gräddfil/fil och eventuellt lite strösocker. Jag gjorde en LCHF-anpassad variant för att slippa all mjölk och fil. Jag testade att göra denna helt utan sötning, men nästa gång ska jag nog söta lite.

Till min äggost serverade jag en hemgjord sylt på vinbär som jag gjort bara på bären som fått reducera ner sig tills de blir en sylt. Annars ska äggost traditionellt serveras med björnbär eller ljummen björnbärskompott/sylt.

Jag blev rätt nöjd med min äggost även om den kanske blev lite kompaktare än den jag åt på brunchen. Jag ska testa mig fram lite och hitta ett optimerat recept som passar LCHF. Jag tror även att denna äggost går att använda som färskost och då krydda upp med lite olika torkade örter.

Det finns speciella äggostformar att köpa, men jag använde ett nätdurkslag och det funkade alldeles utmärkt.

För mer recept och inspiration, kika gärna in på min blogg Ekofilosophie där ni hittar över 250 recept för LCHF/paleo. Missa inte heller att du kan följa min blogg på Facebook och Instagram!

dsc_2186_s

dsc_2169_s

(Visited 1 232 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Äggost - Bohusläns egna efterrätt

Hej på er! När vi var i Marstrand i påskas och åt brunch så tog jag lite äggost till dessert. Jag har ätit det någon gång innan, men denna gång var...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!