Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/daniella-11-manader-ater-lagkolhydratkost/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Daniella, 11 månader, äter lågkolhydratkost

Folk  

breakfast
Pappan: ”Vi har tagit ett gemensamt beslut”

Hur är det med barn och mat med lite kolhydrater? Innebär det några risker eller är det bara sunt?
I Norge bor familjen Østensen-Marøy med mamma Trude, pappa Geir-Inge och dottern Daniella. Familjen har, precis som resten av släkten, valt en lågkolhydratkost – även för barnen. Det innebär att 11 månader gamla dottern Daniella, som fortfarande ammas, inte äter sådant som de flesta andra barn i samma ålder gör, som välling, puré, potatis, ris, bullar, frukt eller juice. Om detta skriver pappa Geir-Inge på bloggen Lavkarbopappa där han uppdaterar intresserade läsare om familjens kosthållning.

TIll norska sajten klikk.no säger han att kosten håller Daniella glad och lugnare än de flesta jämnåriga barn, men att han mött mycket skepsis och och kritik från andra vuxna.
– Folk i vår nära umgängeskrets har sagt rakt ut att de tycker att vi valt en otrygg väg för vårt barn. De menar att det saknas ordentlig forskning på det här, och att Daniella riskerar att gå miste om viktiga näringsämnen som behövs för ett barn som håller på att växa upp. Men vi har tagit ett gemensamt beslut och tror helt enkelt inte att det stämmer, säger han.
Som tillbehör till kött och fisk äter familjen blomkålsmos, broccoli, rotselleri och lite morötter som smaksätts med smör, lök, peppar och örter. Andra favoriter är guacamole och grillade tomater. Se exempel på familjens dagliga meny eller läs hela artikeln här.

Vad tycker du? Är det bra att ge lågkolhydatmat till sina barn?
Kommentera nedan!

(Visited 113 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!