Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/flasklagg-benbuljong/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Fläsklägg & benbuljong

Blogginlägg  

I helgen gjorde jag ett långkok med fläsklägg. Jag har läst en hel del om benbuljong och att det ska vara nyttigt. Därför bestämde jag mig för att testa göra en sådan buljong på benen från fläskläggen.

Läggen kokade jag i cirka 2,5 timma i vatten tillsammans med några lagerblad, hela pepparkorn av svartpeppar, grönpeppar och kryddpeppar, salt, ett par morötter och några lökar. När fläskläggen var klara tog jag upp dem men la sedan tillbaks benen.

Benen fick sedan småputtra i ytterligare 6 timmar! Kvar blev en riktigt mustig buljong. Jag skrapade dessutom ur benmärgen innan jag hivade iväg benen. Buljongen har jag nu fryst in. Jag tänker göra en köttsoppa på en del av buljongen (det blev fyra liter!), och tänkte då testa koka bitar av högrev ett par timmar och sedan lägga i lite grönsaker på slutet. Det tror jag kan bli riktigt gott!

Läs mer om benbuljong till exempel här, eller googla.

Mitt recept på fläskläggen hittar du här nedan!

Kika in på min blogg Ekofilosophie, där hittar ni en massa LCHF-recept och en massa annat läsvärt om hälsa, matlagning, LCHF, ekologiska produkter och mycket mer. Följ även gärna min bloggs facebooksida!

dsc_0724_s

dsc_0715_s

(Visited 2 425 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Fläsklägg med höstfärgat mos

Klassisk husmanskost anpassad till LCHF! Enkelt att göra och det blir fantastiskt gott. Ta vara på buljongen och använd den som bas i en soppa eller g...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!