Frukost till kräsna barn
BlogginläggJag äter sällan frukost. Det händer ibland på helgerna, men sällan på vardagar. Man kan alltså säga att frukost är ganska lågt prioriterat för mig och det känns helt okej. Men sen var det ju det där med barnen. Jag har två barn, en 8-åring och en 4,5-åring. Jag kan inte påstå att deras intresse för frukost är särskilt stort heller, men får de inte i sig ordentligt på morgonen blir hela dagen katastrof.
Länge har räddningen varit mild naturell yoghurt. Vi låter barnen servera sig själva och ställer fram burkar med kokosflingor, kokoschips, solrosfrön och linfrön. Och så russin och havregryn, som de får ta en begränsad mängd av. Smidigt och bra för alla! Tills det tog tvärstopp. Barnen vägrar yoghurt. Så då var det bara för mamman att trolla fram något annat som passar smaklökarna bättre.
Idag blev det Ägg- och baconmuffins. Goda tyckte båda barnen, även om de inte matchade lördagens frukost.
Lördagens frukost bestod däremot av kesoplättar med vispgrädde och hallon. Glädjen stod högt i tak vid frukostbordet. ”Vilken härlig frukost, mamma!” var 4,5-åringens betyg.