Helgens 2 snabba & somrig efterrätt

Blogginlägg  

I helgen blev det mycket pyssel både i trädgården och med båten, så då blir det till att laga snabbmat. Extra härligt var det att vara ledig på fredagen och vara ute nästan hela dagen och pyssla i trädgården. Det känns som att det var en av årets första dagar som det var riktigt bra ut-och-pyssla-väder!

Vår favorit fläskkotlett med svål är ett säkert kort när man ska laga något som går snabbt och är supergott. Jag serverade köttet med lite blandade grönsaker (lök, purjolök, morot och broccoli) i ugn smaksatt med rejält med vitlök och chili flakes. Smörklicken kryddade jag med lite torkad koriander. Gott, snabbt och mättande!

DSC_2139

En annan rätt som går snabbt att göra är att ta ett torskblock och lite olika grönsaker och lägga i en ugnsform och sedan köra in i ugnen. Det är gott att krydda med lite sambal oelek och basilika, och så klart på med ett par rejäla smörklickar lite här och där. Servera gärna med några kokta ägghalvor och lite smält smör så får du en lättlagad och mättande middag.

DSC_2108

Till efterrätt både i lördags och söndags blev det rabarberkompott som jag gjorde på lördagsmorgonen. På bilden nedan serverad med vispad grädde smaksatt med äkta vaniljpulver. Det är också gott med hemgjord vaniljglass till. Ett tips om du ska äta kompotten med glass är att frysa in glassen i små portionsburkar så tinar den snabbare! Recept på både glassen och kompotten hittar ni nedan.

DSC_2131_s

Nu när sommaren snart är här kanske ni har funderat på vilket solskydd ni ska använda? I helgen skrev jag ett lite längre inlägg på min blogg om detta, så vill ni lära er mer om lite naturligare sätt att skydda sig på så är det bara att klicka sig in på min blogg Ekofilosophie!

(Visited 444 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Vaniljglass med ljummen bärkompott

Att göra egen glass är riktigt enkelt och kul! Glassmaskin behövs inte och du kan smaksätta med vad du vill! :)...

Rabarberkompott med vaniljgrädde

Dags att njuta av nyskördad rabarber! Gör en enkel kompott och avnjut den med lite vispad vaniljgrädde!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!