Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/helgens-pyssel/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Helgens pyssel

Blogginlägg  

Hej på er!

Antar att alla har fullt upp med julpyssel och allt som ska hinnas med till julafton. Även jag har pysslat lite idag. Som ni kan läsa om på Matkärleks hemsida och i senaste numret av tidningen så brukar jag roa mig med att tillverka lite hudvårdsprodukter. I dagarna har jag slängt ihop både läppbalsam, deodorant och handsalva. Allt förvaras så klart i fina små glasburkar.

DSC_1309

I förrgår blev jag sugen på att testa göra egen senap. Tänkte att det kan väl inte vara så himla svårt? Sagt och gjort köpte jag på mig några påsar senapsfrön, googlade lite recept och gjorde sedan ett som funkar för LCHF. Inga konstiga grejer i senap man gör själv, så egentligen bara att byta vanligt socker mot alternativ sötning. Snabbt gick det också, tog kanske 15 minuter från att jag började tills det var klart!

DSC_1336

Jag kom även på att senap borde vara gott till helstekt sidfläsk. Mycket riktigt så blev det kanongott! Sidfläsk i bit brukar jag inte hitta så ofta i mataffären, men så här i juletider verkar det vara lättare att få tag på. Så jag köpte på mig ett rejält lass.

DSC_1383

Recept på senapen och mitt sidfläsk kommer på min blogg Ekofilosophie nu i veckan. Kika gärna in på bloggen för fler av mina goda LCHF recept, nu finns det över 200 på min blogg! Ekofilosophie kan du även följa på facebook, instagram, pinterest och bloglovin. Sök på Ekofilosophie så hittar ni mig!

(Visited 91 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Hemgjord glögg smaksatt med granatäpple

Att göra egen glögg är inte så svårt! Här kommer en variant smaksatt med lite granatäpple!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!