Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/hur-far-du-din-tid-att-racka-till-for-allt/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Hur får du din tid att räcka till för allt?

Blogginlägg  

Hur får du din tid att räcka till? Själv känner jag ibland att man inte hinner med allt man vill eller planerat in. Nu har jag kanske lite tur som enbart har ett barn men även jag har svårt ibland. Men en sak som jag har lärt mig med åldern och framför allt när Vincent kom till världen är att man måste planera.

Varje söndagmorgon sitter jag med en kopp fettkaffe, planerar matsedel för veckan som kommer. Använder jag ett recept så skriver jag upp i vilken kokbok receptet finns i och vilken sida. Allt för att ifall Anders kommer hem först så kan han börja med maten. Sen ser jag till att allt finns hemma så att man inte behöver handla varje dag.

Mitt liv innan barn så handlade man det man var sugen på just då, det fanns knappt något i kylskåpet eller frysen. Utan man handlade för dagen, inte det billigaste alternativet precis men det funkade då. Nu är det planering som gäller för hela slanten!

Hur ska man sedan orka eller hinna med träning mellan läxläsning, matlagning och allt annat som hör vardagen till? Även här kör vi planering. Nu börjar Vincent bli så pass stor att han kan vara själv en kortare stund om jag eventuellt ska ut och springa en kort runda på 5 km men ska jag ner till gymmet och köra ett pass så kan han faktiskt följa med om Anders är borta. Nu sist var Vincent med när jag körde ett crossfit pass på gymmet. Lyckokille som fick sitta med surfplatta medan mamma tränade!

Anders och jag har även inbokade träningsdagar så att vi får vår träningstid. Nu kör jag mer på gymmet än Anders men nu till hösten kommer även han att vara på gymmet. Annars är han ute och springer i skogen och när han sedan kommer hem gör chins osv på vår altan. Oftast när det gäller löpning så springer jag ut om det är Anders som läser god nattsaga och tvärtom om jag läser så springer Anders.

När det gäller matlagning, städning eller tvätt så hjälps vi alla åt, kanske inte Vincent i alla lägen men eftersom han blir äldre får även han små uppgifter son han ska hjälpa till med. Plocka ordning i sitt rum, bädda sängen, plocka bort efter sig när man ätit, lägga sin smutstvätt i tvättstugan och hjälpa till att fylla eller tömma diskmaskinen.

Hjälps alla åt funkar vardagen mycket bättre och då finns det tid att träna, både på gym eller hemma. Nedanför länkar jag till de övningar jag gör hemma framför soffan.

Träning för mage & rygg

Kram kram

(Visited 151 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Hur får du din tid att räcka till för allt?

Hur får du din tid att räcka till? Själv känner jag ibland att man inte hinner med allt man vill eller planerat in. Nu har jag kanske lite tur som enb...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!