Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/lchfingenjoren-forelasning-i-boras/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

LCHFingenjören – föreläsning i Borås

Blogginlägg  

 

20151121_131425

My, LCHFingenjören

Idag har jag lyssnat på Matkärlek krönikör, My Westerdahl – LCHFingenjören – på Brämhults Gård som ligger ca 5 min från Borås.

Hon pratade om sin uppväxt, mobbing och framför allt hennes sockerberoende. Som 9 åring fick hon maten uppmätt i skolan och hemma fanns det light, lätt och mini produkter. Hon smög och suktade efter socker. Allt kretsade kring hur hon skulle få tag i socker. Det hela slutade med att My hamnade på en vikt, 170 kg innan hon upptäckte LCHF.

 

Idag vet My att hon är sockerberoende. Att vara sockerberoende är som att vara beroende av vilken drog som helst. Man har samma begär, samma symptom.

Är du osäker på om du är sockerberoende så finns det test online att göra. 

20151121_134632

Symptom vid sockerberoende

My berättade lite om de verktyg som hon använder sig utav för att hålla sitt beroende i schack. För att hålla sockerberoende borta så måste man planera, planera sina måltider, ha med sig nödproviant som bland annat kokosfett i handväskan. Var ärligt och ställ krav på din omgivning, familj. Har du en dålig dag och det finns risk för återfall, ställ in eller planera om dagen.

Det var verkligen intressant och inspirerande att lyssna på My. Vi var 75 st som satt tysta som ljus och bara lyssnade, nickade och skrattade med My. Det var första gången My håll denna föreläsningen men jag tyckte att hon framförde det galant. Hon bjöd på sig själv, var påläst och väldigt bekväm att tala inför grupp.

Ska bli spännande att lyssna på henne igen vid LCHF-kryssningen nästa år, se ifall hon ändra på något eller lagt till något. Bra jobbat My!

Kram kram

20151121_150643

(Visited 673 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

LCHF-Kryssning

Du har väl inte missat LCHF-kryssning den 20-21 februari 2016, det är den 9:e i ordningen. Det är med Silja Galaxy från Värtahamnen till Åbo tur och r...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!