Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/mitt-fredagsmys-reducera-rodvinssas-i-4-timmar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Mitt fredagsmys: reducera rödvinssås i 4 timmar!

Blogginlägg  

DSC_0039

Hej på er!

Igår var det familjemiddag  här hemma hos oss för att fira min pappa som fyller år. Vid ett sådant tillfälle vill man så klart lägga ner hela sin själv i maten man bjuder på. Jag gick verkligen all in och spenderade hela kvällen i fredags på att fixa en rödvinssås! Vätskemässigt var startmängden ca 1,5 liter och hela härligheten skulle puttra ner till cirka 6 deciliter. Det tog med andra ord ganska lång tid!

Men så gott det blev! Helt klart värt mödan när man får så fin respons från middagsgästerna! Inget som jag ställer mig och gör varje vecka men det är ju verkligen skillnad på sås och sås! Dessutom använde jag inte köpt buljong utan tog lite av min benbuljong som jag kokade för någon vecka sedan (och den i sig tog ju dessutom 8 timmar att koka!).

Såsen serverades till en fantastisk bit oxfilé och en rotsellerikaka.

Till förrätt blev det några olika roliga tilltugg och till efterrätt blev det trots allt tårta. “Vanlig” tårta som jag försökt anpassa lite åt LCHF, det var i alla fall inte överdrivet mycket socker och ingen sockerkaka heller utan det blev en moussetårta.

Alla nöjda inklusive födelsedagsbarnet!

Kika in på min blogg Ekofilosophie där recepten på både sås, rotsellerikaka och de olika tilltuggen dyker upp lite längre fram. Följ gärna även min blogg på dess facebooksida så får ni på ett lätt sätt alla dagliga inläggg direkt på facebook.

Ha en mysig första advent!

DSC_0149

(Visited 906 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Fläsklägg & benbuljong

I helgen gjorde jag ett långkok med fläsklägg. Jag har läst en hel del om benbuljong och att det ska vara nyttigt. Därför bestämde jag mig för att tes...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!