Några smarta ekologiska tips

Blogginlägg  

Jag försöker leva så eko som möjligt både när det gäller maten jag köper och alla hygienartiklar, städartiklar och en massa annat. Jag vill ha så naturliga och rena produkter som möjligt och materialmässigt vill jag gärna skippa all plast i köket och istället använda naturmaterial eller andra hälsosammare material. Teflonpannor, plastskärbrädor och köksredskap i svart plast är bannlysta hemma hos oss! 🙂

Att leva eko kan ju upplevas som dyrt och jag kan hålla med om att det matmässigt kanske är lite dyrare att köpa eko än icke eko. Jag prioriterar dock mat högt och lägger hellre lite mer pengar på det och lite mindre pengar på kläder, prylar och annat. Mat, hälsa, upplevelser, musik och resor är det jag satsar på.

Jag tänkte dela med mig av några tips som är ekologiska och som faktiskt gör att saker och ting blir billigare. Bra va?

1) Tona/färga håret naturligt – istället för att lägga tusentals kronor på att gå till en frisör som dränker in ditt hår i kemikalier går det faktiskt utmärkt att göra detta hemma med naturliga örtblandningar. Dessa kan du köpa för runt 100 kr per paket och till ett långt hår som mitt går det åt 3/4 paket. Täcker grått hår bra, ger håret en fin inpackning och en naturlig glans och färg som håller ett par månader. Vill du inte göra det själv kan du gå till en Eko-frisör så slipper du i alla fall alla kemikalier.

2) Köp kvalitets te i lösvikt som är ekologiskt -dessa tesorter är oftast av så bra kvalitet att bladen kan användas upp till tre gånger. Så även om teet är lite dyrare blir det billigare eftersom det går att använda till flera koppar!

3) Använd diskborste och skrubbsvamp för rengöring av kastruller med mer som är gjorda av “trä” – håller hur länge som helst och när du väl slänger dem blir det inga farliga sopor i form av en massa svårnedbrytbar plast.

4) Istället för att köpa flaskvatten testa att köpa en vattenkaraff som filtrerar vattnet – miljövänligt på det sättet att du skippar alla plastflaskor och kranvattnet är dessutom billigare än att köpa källvatten på flaska.

5) Spara kaffesumpen när du har bryggt ditt ekologiska kaffe – kaffesump fungerar utmärkt att använda som kroppspeeling. Ekologiskt och billigare än att köpa dyra kroppsskrubber som dessutom innehåller en massa kemikalier!

Vill du läsa mer om liknande tips som ovan? Kika in på min blogg Ekofilosophie!

DSC_2771

Att odla egna bär är ju också eko, billigt och bra! Här ovan årets röda vinbär, nu avplockade och infrysta. Mums att ha resten av året tills det är dags för nästa skörd.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Färskostfyllda plommontomater

Dessa ostiga tomater är perfekta som tilltugg till en fördrink eller som en del av en buffébjudning :)...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!