Färskostfyllda plommontomater

Dessa ostiga tomater är perfekta som tilltugg till en fördrink eller som en del av en buffébjudning :)
Antal: 24 stycken

Ingredienser

  • 12 plommontomater
  • 2 paket (ca 400 gram) naturell färskost
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 stora klyftor vitlök
  • lite salt och svartpeppar
  • lite färsk oregano
  • torkad basilika (1-2 teskedar)

Gör så här

Dela tomaterna på hälften på längden. Ta bort kärnhuset med hjälp av en kniv. Häll ur vätskan och torka av tomaten inuti med lite hushållspapper.

Ta en skål och lägg i färskost och crème fraiche. Pressa i vitlöken och smaksätt med salt, svartpeppar, oregano och basilika. Smaka dig fram till vilka mängder som passar dig. Blanda ihop allt väl till en jämn smet där kryddorna är fördelade väl.

Fyll sedan tomaterna med oströran och avsluta med att garnera med lite extra torkad basilika (eller färska basilikablad ifall du har det).

För fler goda recept kika in på min blogg Ekofilosophie!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

Relaterat innehåll

Strålande sol och härlig buffémat!

I helgen hade jag och min sambo sommarbjudning för våra familjer. Vi hade detta för första gången förra året och tanken är att det ska bli en årlig tr...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!