Färskostfyllda plommontomater

Ingredienser
- 12 plommontomater
- 2 paket (ca 400 gram) naturell färskost
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 stora klyftor vitlök
- lite salt och svartpeppar
- lite färsk oregano
- torkad basilika (1-2 teskedar)
Gör så här
Dela tomaterna på hälften på längden. Ta bort kärnhuset med hjälp av en kniv. Häll ur vätskan och torka av tomaten inuti med lite hushållspapper.
Ta en skål och lägg i färskost och crème fraiche. Pressa i vitlöken och smaksätt med salt, svartpeppar, oregano och basilika. Smaka dig fram till vilka mängder som passar dig. Blanda ihop allt väl till en jämn smet där kryddorna är fördelade väl.
Fyll sedan tomaterna med oströran och avsluta med att garnera med lite extra torkad basilika (eller färska basilikablad ifall du har det).
För fler goda recept kika in på min blogg Ekofilosophie!
Fotograf: Sophie Cronquist