Äppelscones

Ljuvliga scones med rivet äpple! Hasselnötsmjölet i receptet går bra att byta ut mot samma mängd mandelmjöl. Servera gärna Marjas saftiga äppelscones med smör och ost.
Antal: 8 små scones
  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 15 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1⁄2 dl hasselnötsmjöl
  • 1⁄2 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Ev 1⁄2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk olja
  • Ev russin

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader • Riv ett äpple med rivjärn • Blanda alla torra ingredienser • Tillsätt ägg, mjölk, olja, äpple och eventuellt russin • Låt degen stå under några minuter • Forma scones av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper • Grädda mitt i ugnen i ca 15–20 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Bananscones

Härliga scones till brunch....

Morotsscones

Superenkla scones på nolltid. Passar såväl till frukost som mellanmål eller till soppan....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!