Äppelscones
Ljuvliga scones med rivet äpple! Hasselnötsmjölet i receptet går bra att byta ut mot samma mängd mandelmjöl. Servera gärna Marjas saftiga äppelscones med smör och ost.

Antal: 8 små scones
- Energi: 185 kcal
- Protein: 5 gram/portion
- Fett: 15 gram/portion
- Kolhydrater: 5 gram/portion
Ingredienser
- 1 äpple
- 2 dl mandelmjöl
- 1⁄2 dl hasselnötsmjöl
- 1⁄2 dl pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- Ev 1⁄2 tsk kanel
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 msk olja
- Ev russin
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader • Riv ett äpple med rivjärn • Blanda alla torra ingredienser • Tillsätt ägg, mjölk, olja, äpple och eventuellt russin • Låt degen stå under några minuter • Forma scones av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper • Grädda mitt i ugnen i ca 15–20 minuter.
Fotograf: Marja Folcke