Bananscones

Härliga scones till brunch.
Antal: 7 scones
  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 10 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • 150 g banan
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk Pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm kanel
  • 1 krm salt

Gör så här

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Mixa banan och ägg med en stavmixer
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda
  • Låt stå i 5–10 minuter (för att smeten ska svälla)
  • Gör scones av degen på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Morotsscones

Superenkla scones på nolltid. Passar såväl till frukost som mellanmål eller till soppan....

FOTO: MARJA FOLCKE/BAKASOCKERFRITT

Morotsfrallor

Läckra frallor som blir extra saftiga av morot. Passar fint till en lyxig frukost och är helt mejerifria!...

Den eviga frukostfrågan

"Vad ska jag äta till frukost om kolhydraterna går bort?" När mackan, frukostflingorna, sconesen och den vanliga risgryns- eller havregröten gå...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!