Chokladmugcake med avokado

Avokado bidrar med hälsosamt fett och är extra gott tillsammans med choklad.
Antal: 1 portion
  • Energi: 359 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 28 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 1/2 avokado
  • 1 ägg
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk mjölk
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk sötströ
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1-2 krm romarom eller dylikt, valfritt

Gör så här

Mixa samman avokado, ägg och riven kokos med en mixer. Rör ner resterande ingredienser.

Smörj en kopp med smör eller olja och häll ner smeten i denna. Värm i mikrovågsugn i cirka två minuter.

Fler av Marjas recept hittar du på bakasockerfritt.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Mugcake med choklad och hasselnöt

Choklad och hasselnötter är en mycket god och omtyckt kombination i denna mejerifria mugcake....

Mazarinmugcake med hallon

Ännu en lättgjord mugcake, här med en smaksättning av bittermandelarom som ger den klassiska smaken av mazarin....

Mocca raspberry mugcake

Kaffe passar väldigt bra tillsammans med både choklad och hallon....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!