Devil’s food muffins
- Energi: 284 kcal
- Protein: 5 gram/portion
- Fett: 27 gram/portion
- Kolhydrater: 2.5 gram/portion
Ingredienser
Muffins
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 5 msk sötströ
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 6 msk vispgrädde
Frosting
- 30 g smör
- 40 g mörk choklad, utan tillsatt choklad
- 80 g mascarpone
- 2 msk sötströ
Gör så här
Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör bland de torra ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Frosting:
Smält smöret och choklad försiktigt. gärna i mikro vågsugn eller vattenbad. Tillsätt mascarpone och sötning och rör till en slät kräm. När muffinsen svalnat brer eller spritsar du på frostingen.
Fler av Marjas recept hittar du på bakasockerfritt.se!
Fotograf: Marja Folcke














