Fiskpaket med pepparrot och fänkål

En busenkel fiskrätt med fina smaker som du tillagar på grillen eller i ugnen.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 38 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • 700 g valfri fisk (exempelvis gös, torsk, sej etc)
  • 1 stor fänkål
  • 150 g smör
  • 4 msk färsk riven pepparrot
  • 1/2 citron, saften
  • 2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Ställ in ugnen på 180 grader om du inte ska grilla.

Dela fänkålen på mitten och strimla sedan tunt och lägg på fyra ark aluminiumfolie. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Krydda med salt, pepparrot och peppar. Klicka på smör, pressa över citron och vik ihop foliepaketen.

Tillaga i ugn eller på grillen i cirka 30 minuter.

Jills blogg hittar du på jillsmat.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Jill Wallentin

Relaterat innehåll

Rabarberchutney

Ett supergott sötsyrligt tillbehör till grillat....

Halloumispett med örtolja

Läckra som tillbehör eller varför inte som snacks under tiden som ni grillar?...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!