Köttbullar

Antal: 5 portioner
  • Energi: 356 kcal
  • Protein: 24 gram/portion
  • Fett: 29 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 600 g fet fläsk- eller nötfärs/blandfärs
  • 1 ägg
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk timjan
  • salt & nymald svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • smör till stekning

Gör så här

Blanda allt utom vispgrädden i en bunke. Rör i vispgrädden i omgångar till en jämn smet. Forma 30–40 köttbullar. Smält smöret i stekpannan och stek köttbullarna i två omgångar.

Tips! Du kan även göra som kockarna och spritsa färsen ned i kokande buljong och fiska upp dem när de flyter upp till ytan. Sedan är det bara att steka dem i smör, lagom till servering.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Wrap

Vispa ihop ingredienserna. Slå i en panna med en klick smör. Stek så wrapen stelnar och vänd sedan med bred stekspade! Stjälp upp på fat eller tallrik...

Linfrömuffins

Sätt ugnen på 200 grader. Dela äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör samman äggulor, crème fraiche, ost, frön och fiberhusk/linfrö....

Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!