Räkcocktail
- Energi: 355 kcal
- Protein: 14 gram/portion
- Fett: 25 gram/portion
- Kolhydrater: 9 gram/portion
Ingredienser
- 0,5 isbergsalladshuvud
- 40 räkor med skal
- 8 gröna sparrisar
- 1 nypa nymalen vitpeppar
- 1 citron
- 1 avokado
- 2 dl rhode islandssås
- 1 knippe dill
Rhode Islandssås
- 5 msk majonnäs
- 3 msk chilisås
- 3 msk gräddfil
- 1 st kapsyl konjak
- 1 nypa salt
- 1 nypa vitpeppar
Gör så här
Strimla isbergssalladen fint och lägg i iskallt vatten. Skala räkorna. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5–6 minuter i ugnen.
Torka salladen. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas. Lägg räkorna i glaset och sedan sparrisen och avokadoskivor. Ringla över Rhode island-såsen och garnera med citronklyfta och dill.
Rhode islandsås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Fotograf: Pernilla Sjöström














