Revbensspjäll med savoykål och morotspuré

- Energi: 303 kcal
- Protein: 46 gram/portion
- Fett: 48 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 1,5 kg revbensspjäll
- 4 msk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- torkad, rökt chili efter smak
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk salt
- 1/2 savoykålshuvud
- smör till stekning
- citronsaft, salt
Morotspuré
- 2 medelstora morötter
- 1/2 vitlöksklyfta
- 4 msk färskost
- lite rivet citronskal
- salt
- peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Mixa en glaze på soja, pressad vitlök, olivolja, chili, tomatpuré och salt och pensla på revbensspjällen.
Tillaga revbenen i cirka tre timmar, då blir köttet så mört att det nästan faller av benen.
Dela savoykålen i klyftor och koka i fem minuter i saltat vatten. Ta bort stammen, skiva och stek lite snabbt i smör. Pressa över citron och salta.
Koka morötterna mjuka och dela i slantar. Hacka vitlöken och mixa morotsslantar, pressad vitlök, färskost, citronskal, salt och peppar till en slät puré. Servera som en sås.
Anjas blogg hittar du här!
Fotograf: Daniel Karlsson