Revbensspjäll med savoykål och morotspuré

Antal: 6 portioner
  • Energi: 303 kcal
  • Protein: 46 gram/portion
  • Fett: 48 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 4 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • torkad, rökt chili efter smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1/2 savoykålshuvud
  • smör till stekning
  • citronsaft, salt
  • Morotspuré

  • 2 medelstora morötter
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 4 msk färskost
  • lite rivet citronskal
  • salt
  • peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader.

Mixa en glaze på soja, pressad vitlök, olivolja, chili, tomatpuré och salt och pensla på revbensspjällen.

Tillaga revbenen i cirka tre timmar, då blir köttet så mört att det nästan faller av benen.

Dela savoykålen i klyftor och koka i fem minuter i saltat vatten. Ta bort stammen, skiva och stek lite snabbt i smör. Pressa över citron och salta.

Koka morötterna mjuka och dela i slantar. Hacka vitlöken och mixa morotsslantar, pressad vitlök, färskost, citronskal, salt och peppar till en slät puré. Servera som en sås.

Anjas blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Daniel Karlsson

Relaterat innehåll

Kronärtskockor med hollandaisesås

Skär av stjälkarna på kronärtskockorna. Ta bort de nedersta bladen och skölj väl. Koka i vatten och lite salt i drygt 40 minuter och låt sedan rinna a...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!