Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/sondag-och-brodbak/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Söndag och brödbak

Blogginlägg  

Hej på er!

Hoppas att er helg har varit bra och att ni har fått gjort det ni hade tänkt och känner er redo och utvilade inför en ny vecka. Själv har jag och barnen haft en lugn helg hemma. Vi hade faktiskt med avsikt sett till att hålla oss hemma och inte boka upp oss för mycket den här helgen då vi hade en hel del att komma ikapp med här hemma. Det är viktigt att se till att man får tid att hinna ikapp och vila också. Det är lätt annars att hela helgerna blir uppbokade och man är nästan mer stressad och tröttade efter helgen än före. Så är det ju inte riktigt tänkt att helgen ska vara. Så ibland är det viktigt att begränsa sig och säga nej till en del saker också.

Här på västkusten är det grått idag så jag har spenderat dagen hittills i köket. Brödbak stod på planeringen. Jag tycker att det är skönt att ha fyllt på lagren hemma innan veckan drar igång. Själv äter jag inte så mycket bröd (är mer en ägg och omelette person när det kommer till frukost, mellanmål osv) men min man och mina barn gillar mackor och då vill jag att det ska finnas bra alternativ hemma. Min äldsta son på 5 år har önskat sig vitt bröd (ljust fluffigt utan massa frö) och det var viktigast idag, att få till det. Och jag tror minsann att jag lyckades och fick till ett saftigt ljust bröd. Jag tog inspiration från keso-bröd på nätet men eftersom min man är nötallergiker så fick jag göra om receptet en del. Min variant på kesobröd har jag lagt upp här på Matkärlek och du hittar en länk till receptet här nedanför. På bilden så är det brödet i bakgrunden.

Jag la även upp en länk till mitt recept på zucchini och morotsfrallor som är ett annat riktigt gott och saftigt bröd.

En mulen dag som denna tycker jag att det är riktigt mysigt att hålla sig inomhus och fixa och dona. När man bakar bröd så luktar det ju dessutom gott och hemtrevligt i hela huset. Perfekt söndagsmys!

Hopas att något av mina recept ska inspirera er till att testa!

Annika

Notfritt-kesobrod

(Visited 209 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Nötfritt kesobröd

Ett gott och saftigt bröd baserat på ägg och keso. En riktig favorit här hemma hos mina barn....

Zucchini och morotsfrallor

De här frallorna är verkligen helt fantastiska! Mjuka, saftiga och gör gott för både kropp och själ. Dessutom är de nötfria och perfekt för dig som är...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!