Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/sylt-pa-bara-bar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Sylt på bara bär!

Blogginlägg  

DSC_0652

Hallå där!

Nu har snön smält bort och istället är det regnigt och grått. Men det blir ljusare för varje dag vilket är riktigt härligt! Det märks kanske inte på morgonen, men på kvällarna känns det helt klart ljusare. Dags att börja tänka på vårrustningen av båten snart!

Ikväll ska vi bjuda på middag hemma hos oss. Jag kör på konceptet lättlagat men gott och lite festligt. Till efterrätt blir det något med bär eftersom jag tycker det funkar bra både för de som äter LCHF och de som inte gör det.

Jag har tidigare alltid använt mig av antingen gelatin eller guarkärnmjöl för att få ihop en kompott eller sylt. Det går ju även att använda chiafrön för att få en syltkonsistens på sina bär. Nu har jag dock insett att man kan skippa allt sådant och istället satsa på att låta bären reducera ner sig en timme eller två, så blir det kanonbra konsistens helt utan att tillsätta något!

Jag gjorde en sylt/kompott på blandade svarta och röda vinbär genom att låta bären ånga/småputtra på spisen under omrörning då och då tills så mycket vätska ångats bort tills det blev en riktigt bra konsistens. Visst, det tar en timme eller två men du behöver inte tillsätta något förutom kanske en skvätt vatten och lite smaksättning i form av tex äkta vaniljpulver. Du behöver inte röra i kastrullen hela tiden, utan bara lite då och då. Se bara till att ha svag värme på plattan.

Kompotten ska ligga i botten på dagens efterrätt. Recept på efterrätten dyker upp på min blogg Ekofilosophie, som ni gärna får kika in på! Bloggen går också att följa på Instagram, Facebook, Pinterest och Bloglovin… så följ mig där så missar ni inget utan får ta del av en  massa goda recept och annat skoj!

DSC_0650

 

(Visited 328 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Kryddiga äpplen i ugn med fet yoghurt

En god och lätt efterrätt att slänga ihop lite snabbt när du blir sugen! Passar lika bra en sommardag i solen som på vintern framför öppna spisen :)...

Sylt på bara bär!

Hallå där! Nu har snön smält bort och istället är det regnigt och grått. Men det blir ljusare för varje dag vilket är riktigt härligt! Det märk...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!