Tillbaka till verkligheten

Blogginlägg  

Jahapp, då var semestern redan slut. Vart tog sommaren vägen?! Även om det känns konstigt att semestern redan är slut så känns det som att det har varit en ganska lång semester. Det har det ju iof också varit eftersom jag varit ledig i hela fem veckor! Inte så ofta som jag tar så lång semester och detta är dessutom första långa semestern på länge som jag inte lämnat Sverige!

Det har faktiskt varit riktigt skönt att bara vara hemma i Sverige. Vädret kanske inte har varit det bästa, men vi har iaf varit ute tre vändor med segelbåten och det har blivit både fin segling, snabb segling (hastighetsrekord för min del med 6,8 knop) och lite bryggsegling. Allt blandat med god mat, mysiga stunder i sittbrunnen, ett par morgondopp, små promenader på de olika öarna, nyfångad fisk från öarnas fiskvagnar, solvarma jordgubbar, isande kall rosé och mycket stirra-fläck-på-havet stunder 🙂 Riktigt bra med andra ord!

Vi har också varit hemma en del och fixat med lite småpyssel i huset och i trädgården och när det har blåst för mycket för segling har det istället blivit ett antal härliga vindsurfingpass. Så kul!

Under semestern har det de flesta dagar blivit som så att jag ätit min synnerligen energitäta och feta äggröra till frukost och sen har jag inte varit hungrig igen förrän 6-8 timmar senare och då har jag ätit dagens huvudmål. Planen är att fortsätta med denna variant att bara äta två gånger om dagen så att det blir nån variant på 16:8 eller kanske 18:6 ibland. Har funkat bra hittills, så jag fortsätter med detta ett tag till tror jag 🙂

Självklart hade sommaren kunnat vara lite varmare och semestern hade kunnat vara ännu längre, men jag känner mig rätt utvilad och nöjd och jag har gjort en del framsteg både vad det gäller vindsurfing och seglingen. Nu kan jag minsann lägga till vid och lägga ut från vår hemmahamn med mig som kapten. Inte illa med tanke på att jag förra sommaren satte mina fötter på en segelbåt för första gången någonsin!

Nu ska jag fnula på nya mål att sätta upp och uppnå nästa säsong! Tycker det är bra att skriva ner sina mål så vet man vad man vill uppnå och det är också kul att kunna ta fram listan och se att man faktiskt uppnått eller gjort det man avsett att göra.

För att hålla kvar lite av sommarkänslan bjuder jag här på ett riktigt somrigt recept på en klassisk sommarrätt men anpassad till LCHF så klart: kallrökt lax med dillstuvad rotselleri!

Kika gärna även in på min blogg Ekofilosophie för fler recept och annan kul läsning. Till helgen blir det buffébjudning hemma hos oss, så håll utkik efter kommande inlägg med bra recept på buffémat!

Här får ni även lite bilder från några av mina bästa sommarminnen när det gäller mat. Recept hittar ni på min blogg (länk ovan).

Semestern må vara slut, men än är det sommar! 🙂

IMG_4985

DSC_2600_S

DSC_2716_S

IMG_4937

(Visited 87 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Kallrökt lax med dillstuvad rotselleri

En riktigt klassisk sommarrätt men anpassad för LCHF. Krämig dillstuvad rotselleri och härlig kallrökt lax. En given sommarfavorit!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!