Lyxig chokladtårta LCHF

Antal: 8-10 bitar
  • Energi: 342 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 14 gram/portion

Ingredienser

  • Tårtbotten

  • 150 g smör
  • 150 g mörk fin choklad (70-85%)
  • 3 ägg
  • 2 dl sukrin
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl mandelmjöl
  • Glasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70-85%)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Smörj en springform med smält smör. Hacka chokladen fint och tillsätt chokladen i det smälta smöret. Rör hela tiden och låt chokladen smälta, på låg värme. Vispa ägg och sukrin pösigt i en skål.

Tillsätt vaniljen och mandelmjölet och blanda väl. Häll chokladsmeten i en springform (20-23 cm) och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan stå och svalna, gärna i kylen.

Häll grädde i en kastrull och bryt ner chokladen. Värm på mycket låg värme. Rör hela tiden. Dra undan kastrullen när allt smällt och låt svalna. Glasyren ska bli trögflytande. Ta loss kakan från formen och bred glasyren över kakan.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Tryffeltårta

Kakan Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingred...

Midsommarpaj

Pajbotten  Sätt på ungen 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning. Tillsätt det smälta smöret. Blanda kokosnötmjölet med bakpulvret och vaniljp...

Bärtårta med choklad

Botten Sätt ugnen på 175 grader.  Dela äggen. Fram med mixerstav eller matberedare och gör en smet av allt utom med äggvitorna. Hårdvispa äggvitorna o...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!