Lyxig chokladtårta LCHF
- Energi: 342 kcal
- Protein: 6 gram/portion
- Fett: 30 gram/portion
- Kolhydrater: 14 gram/portion
Ingredienser
Tårtbotten
- 150 g smör
- 150 g mörk fin choklad (70-85%)
- 3 ägg
- 2 dl sukrin
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl mandelmjöl
Glasyr
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad (70-85%)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Smörj en springform med smält smör. Hacka chokladen fint och tillsätt chokladen i det smälta smöret. Rör hela tiden och låt chokladen smälta, på låg värme. Vispa ägg och sukrin pösigt i en skål.
Tillsätt vaniljen och mandelmjölet och blanda väl. Häll chokladsmeten i en springform (20-23 cm) och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan stå och svalna, gärna i kylen.
Häll grädde i en kastrull och bryt ner chokladen. Värm på mycket låg värme. Rör hela tiden. Dra undan kastrullen när allt smällt och låt svalna. Glasyren ska bli trögflytande. Ta loss kakan från formen och bred glasyren över kakan.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden