Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/38-timmar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

38 timmar!

Blogginlägg  

DSC_0915

God morgon!

Så här fint och frostigt var det ute i trädgården i går morse. Vackert, eller hur?

Efter att ha läst en hel del om fasta på olika bloggar och forum blev jag sugen på att testa detta själv. Jag har väl tidigare fastat som mest kanske 20 timmar, men då har det helt enkelt varit för att jag inte varit hungrig förrän 20 timmar efter föregående måltid (inte helt ovanligt när man äter LCHF). Så det har varit ett slags ofrivillig fasta som inte har märkts av alls så att säga.

I fredagskväll bestämde jag mig dock för att göra en organiserad fasta och satsade på att hålla på i 36 timmar. Inte jättelång fasta,  men ändå avsevärt mycket längre än 20 timmar.

Jag avslutade min fasta i morse kl 9. Under fastan drack jag en hel del vatten, en del rooibos te och så slank det ner 11-kaffe igår. Annars åt jag inget. Rätt tråkigt att inte äta, men det gick rätt bra. Det blev till och med något mer än 36 timmar, nämligen nästan 38 timmar.

Jag drack nog avsevärt mycket mer vatten än vanligt. Det jag reflekterade mest över var att jag tänkte väldigt mycket på mat, men höll jag mig sysselsatt så var det inga problem. Jag klämde in en långpromenad på ca 5 km samt ett yogapass och det kändes inte jobbigt alls. Jag trodde att mitt humör skulle bli påverkat, men även det klarade sig bra. Så överlag gick det bra, men det är tråkigt att inte äta. Jag kan tänka mig att köra en liknande fasta lite av och till, men jag tror att min maxgräns för fasta är på typ 40 timmar.

Läs mer om fasta på tex Martina Johanssons blogg här och här.  Det finns även en ganska lång tråd om detta på kostdoktorns forum.  Kika även in här för lite mer fakta om fasta. På Dr Mercolas hemsida finns en hel del om olika fastevarianter bland annat periodisk fasta, läs bland annat mer här.

Har ni testat fasta längre perioder än ett dygn? Hur gick det? Var det svårt?

Missa inte heller att läsa min artikel i senaste numret av Matkärlek som kommer ut i butikerna nu i dagarna. Där ger jag lite skönhetstips samt delar med mig av ett recept på hur man kan göra ett eget läppbalsam.

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg via bloggens  facebooksida. På min blogg hittar du ungefär 200 recept för strikt LCHF, en hel del om hälsa, träning, ekologisk hud- och hårvård samt en massa annat läsvärt.

Ha en fortsatt fin söndag!

DSC_0880

(Visited 441 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Kotletter med ägg- och grönsaksröra

En snabb rätt som är mejerifri, paleo och strikt LCHF. Lite extra mättande med några ägg i grönsaksröran!...

Äggmacka med blomkålsbröd

En äggmacka är ju aldrig fel, särskilt inte om dessutom mackan delvis är gjord av ägg ;) Relativt proteintät macka med andra ord :)...

Kryddiga äpplen i ugn med fet yoghurt

En god och lätt efterrätt att slänga ihop lite snabbt när du blir sugen! Passar lika bra en sommardag i solen som på vintern framför öppna spisen :)...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!